A borsmenta illóolaj az egyik legnépszerűbb olaj az illóolaj-gyűjteményedben. A porlasztó diffúzorban diffundálva az olaj előnyei lehetnek a fájdalom enyhítésére, hasmenés csökkentésére, az émelygés enyhítésére, a revitalizációra és még sok minden másra.

A borsmentaolaj előnyei a belső test tüneteinek enyhítésére

Fájdalomcsillapítás

Izomfájdalmaktól szenvedve a borsmenta illóolaj természetes megkönnyebbülést nyújthat. A borsmenta illóolaj gőzének belégzése elősegíti az izmok ellazulását és ezáltal az izomfeszültség enyhítését, sőt az olaj még hatékonyabb lehet, ha hordozóolajjal keverjük össze, és közvetlenül az érintett izomcsoportokra kenjük.

Könnyíti a szinusz nyomását

Az allergia, a megfázás vagy az influenza okozta hibák valóban pusztítást okozhatnak a melléküregekben. Az égés, a gyulladás és a torlódás valóban megviselheti az egész testet, a borsmenta illóolaj pedig remek megoldást jelenthet. A borsmenta illóolaj nemcsak a gyulladás enyhítésében segít, hanem természetes dekongesztáns, ha megtisztítja az orrmelléküregeit az összes elduguló nyálkahártyától.

Csökkenti a sóvárgást

Ha diétát tartasz, az éhségérzet és a sóvárgás katasztrófát okozhat erőfeszítéseiért. A borsmenta illóolajról kimutatták, hogy természetes és egészséges módon, a gyomor felborulása nélkül csillapítja ezeket az éhségérzeteket, és enyhíti ezeket az intenzív vágyakat.

Javítja a hangsúlyt és elősegíti az energiát

Ha lemerültnek vagy lassúnak érzi magát, a borsmenta illóolajjal végzett aromaterápia el tudja távolítani az irritáló agyi ködöt. A borsmenta illóolaj természetesen hűvös és frissítő illata energetizáló hatású, a koffeinmentes italok, például a kávé és az energiaitalok hatása nélkül.

Lázcsökkentés

A láz elleni küzdelem során a borsmenta illóolaj is felhasználható a hőmérséklet csökkentésére. Az olaj természetesen hűvös és hűsítő hatást gyakorol a testre, amely a vény nélkül kapható lázcsökkentő gyógyszerekkel együtt csak az az előny lehet, hogy jobban kell éreznie magát.

Csökkenti az émelygést

A borsmenta illóolaj legtöbbet idézett és leginkább beharangozott előnye az émelygés elleni ereje. Még az orvosi szakemberek is gyakran javasolják a borsmenta illóolajat a gyomor megtelepedésének biztonságos módjaként, és egyes tanulmányok azt találták, hogy a borsmenta illóolaj jobban működik az émelygés visszaszorításában kemoterápiás betegeknél, mint néhány hagyományos gyógyszer. Fekvés és a diffúzor frissítő és nyugtató illatának élvezete akár 10–15 perc alatt is drámai változást hozhat.

Javítja a korpásodást

Pár csepp borsmentaolaj hozzáadása kedvenc samponjához és balzsamához segíthet megakadályozni a korpásodást a fejbőrön. A természetes fertőtlenítő szer pozitív hatással van a tetűfertőzésekre is, és az egészségesebb külsejű sörény érdekében élénkíti a hajat.

Természetes rovarriasztó

A kullancsok, a szúnyogok és a lepkék mind természetes ellenszenvvel rendelkeznek a borsmentaolaj erős, friss illatától. A borsmenta illóolaj nem kemény vegyi alapú hibajavító szerek használata, hanem biztonságos alternatíva lehet. Az otthon számára a diffúz borsmenta illóolaj segíthet abban, hogy a meleg tavaszi és nyári hónapokban ne vegyék át a hibákat.

Pattanások kezelése

A pattanások bármely életkorban felbukkanhatnak, és bár általában serdülőkori problémának tartják, ugyanolyan gyakoriak lehetnek a felnőtteknél is. A borsmentaolaj antimikrobiális tulajdonságai miatt erős versenyző a pattanásokkal szemben.

Leégés enyhítése

Amikor a bőr megsérül a leégéstől , nem csak fájhat. A leégés felszívja a nedvességet a bőr felszínéről, emelheti a testhőmérsékletet, és akár a bőr hosszú távú károsodását is okozhatja. A borsmenta illóolaj segíthet megőrizni a bőr tisztaságát, hűvösségét és hidratáltságát, ezzel a lehető legjobb esélyt a gyógyulásra.