Számos gyógynövény segít enyhíteni a megfázásos tüneteket és erősíti immunrendszerünket. Természetesen tiszta illóolajok formájában használhatja tiszta esszenciájukat és támogathatja a testet a hideg évszakban.

1. Teafaolaj védekezésképpen

Valószínűleg a legismertebb és a legtöbb tudományos szempontból kutatott illóolaj, a teafaolaj véletlenül fertőtlenítőszerként írható le . Önmagában az illatot gyakran "gyógyhatásúnak" tekintik. A teafaolajat a teafa leveleiből vonják ki, és erős antibakteriális és vírusellenes hatása is van.

A gyulladásgátló és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal, ez egy hatékony támogatás megbetegedések a légúti és a gyulladás a bélés a száj és a torok. A teafaolaj torokfájás esetén gargalizáló oldatok formájában vagy inhalációként használható. Vásárláskor legyen óvatos! Ennek feltétlenül 100% -ban természetes esszenciális teafaolajnak kell lennie.

2. A borsmenta olaj kitisztítja az orrát

A frissítő és élénkítő borsmentaolaj segít mélyen lélegezni, mint senki más. A megfázás és a köhögés a fő alkalmazási területei közé tartozik, mivel a borsmenta illóolajának köptető tulajdonságai vannak. A hűtés és fájdalomcsillapító hatása is biztosít számunkra a megkönnyebbülést származó láz és fejfájás.

3. Narancsolaj a jó levegőért és a jó hangulatért

Az esszenciális citrusolajok - például a narancs-, citrom- vagy grapefruitolaj - szintén fertőtlenítő hatásúak. Amikor otthon mindenki tüsszög, köhög és baktériumokat kavarog a levegőben, az illatlámpában vagy a diffúzorban található narancsolajat lehet használni a szoba természetes fertőtlenítésére.

Emellett gondoskodjon a citrusolajokról a jó hangulatért. Hangulatjavító hatásuk van, amikor a hideg és a téli kékek a levegőben vannak, és így természetes módon segítenek fáradtság ellen is.