Az életkor előrehaladtával testünk számos változáson megy keresztül. Sokak számára hihetetlenül fontos a felmerülő egészségügyi problémák megelőzése. Az idősebb emberek számára néhány dolog félelmetesebb, mint az Alzheimer-kór. A demencia ezen formájának messzemenő negatív hatása lehet a környezeted életminőségére és életére.

Ez egy pusztító betegség, és ami a legrosszabb, hogy nincs ismert gyógymód vagy megelőzési módszer. Az emberi agy rejtély, amelyet még nem sikerült teljesen feloldani, és az Alzheimer-kór egyike azoknak a rejtélyeknek, amelyek jelenleg jelentős kutatások és tanulmányok alatt állnak.

Az évek során számos áttörés történt, és a betegség jövője nem olyan teljes, mint egykor. A modern orvostudomány fontos szerepet játszik az Alzheimer-kór kezelésében, és van néhány természetes lehetőség, például az illóolajok, amelyek előnyös módon kiegészíthetik.

Mi az Alzheimer-kór?

Az első lépés, hogy alaposabban megvizsgáljuk, hogy megértsük, mi az Alzheimer-kór. Az Alzheimer-kór egyfajta demencia, amely nehézségeket okoz a memóriában, a kognitív gondolkodásban és a viselkedésben. Ez a mai társadalomban a demencia leggyakoribb formája. Ez visszafordíthatatlan, és idővel fokozatosan romlik, elpusztítva az emlékezetet és más kognitív képességeket, amelyek zavarják az egyszerű feladatokat, például az öngondoskodást.

Ez a fajta demencia hatással lehet az immunrendszer működésére, valamint az alapvető testi funkciókra is. A súlyos mentális distressz mellett káros hatással lehet a fizikai egészségre.

Mit lehet tenni az Alzheimer-kór megsegítésében?

Mint fent említettük, a kezelés hatástalan az Alzheimer-kór által az agyban okozott kár visszafordítása szempontjából. A mai gyógyszerek a további veszteségek ellenőrzésére és megelőzésére, valamint a tünetek kezelésére összpontosítanak. De a betegek által nyújtott alapvető, professzionális orvosi ellátás mellett a tudomány rengeteg további előnyt jelent - gyakran váratlan helyeken.

Illóolajok tökéletes példa erre, és valóban nagy hatással lehetnek a betegségben szenvedőkre. Fontos megjegyezni, hogy az illóolajok egyáltalán nem gyógyítják meg az Alzheimer-kórt, de tehetnek arról, hogy segíthetnek a betegségben szenvedőknek, hogy ezt kényelmesebb módon tegyék, miközben csökkentik a memóriavesztés tüneteit és jeleit. Annyira ígéretes, hogy még néhány klinikai kísérletet is végeznek az aromaterápia demenciára - különösen az illóolajokra és az Alzheimer-kórra gyakorolt ​​hatására - tekintettel.

Hogyan segíthetnek az illóolajok?

Az illóolajok hasznosnak tűnnek, mivel az aromaterápia hatással van az agyra és a benne lévő vegyszerekre. Például:

  • Bizonyos illatok kémiai változásokat váltanak ki a testben és az agyban
  • Mások segíthetnek stimulálni az agy neuronjait
  • Egyes olajokról ismert, hogy javítják a memóriát
  • Hatékonyan csökkentik a stresszt
  • Mások növelhetik az összpontosítást
  • Bizonyos olajok javítják az általános hangulatot és a közérzetet

A legjobb illóolajok az Alzheimer-kórhoz

  • Bergamott - A Bergamot élénk, vidám, narancssárga illata segíti az érzékszervek élénkítését, és nagy hatással lehet néhány ember memóriájának javítására is. Ez hozzájárulhat az általános hangulat javításához és a jobb összpontosításhoz is.
  • Borsmenta - Tovább illóolaj, amely segíthet javítja a memóriát és megkönnyíti a koncentrátum borsmenta . Az anekdotikus bizonyítékok erősek a borsmenta esetében, és úgy tűnik, hogy jelentős előnyöket mutatnak a demenciában szenvedők számára.
  • Kamilla - A kamilla segíthet megnyugtatni és ellazítani a demenciában szenvedőket. Néha a betegség félelmet és pánikot válthat ki, és ez a pihentető olaj megkönnyítheti a megbirkózást ezekkel a pillanatokkal.
  • Levendula - A levendula egy nyugtató olaj, amely átsegítheti az Alzheimer-kór nehéz pillanatait. Ez segíthet bizonyos agyi folyamatok serkentésében is, és elősegítheti az agy jobb egészségét.

Érdemes emlékezni arra, hogy ezeket az olajokat még nem vizsgálták teljesen, és a klinikai vizsgálatok és kutatások még folynak annak szempontjából, hogy milyen előnyökkel járnak az Alzheimer-kór számára.

Van azonban komoly bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az illóolajok pozitív mentális hatása azt jelenti, hogy hatékonyan javítják a mentális egészséget. Mint ilyen, segíthetnének az Alzheimer-kórban - különösen, ha közvetlen orvosi ellátással és kezeléssel párosulnak.

A porlasztó diffúzor a legtöbb egészségügyi szakember által választott eszköz az aromaterápia beadására. Tiszta illóolajokat bocsát ki a levegőbe hígítás vagy bármilyen hő hatására, amely megváltoztathatja az olajok kémiai összetételét. Erősek és erősek, és percek alatt nagy területet képesek illattal megtölteni.