A zárt helyiségekben lévő száraz levegő nagy probléma, különösen a téli hónapokban - és sokan kényelmetlennek találják . A túl érzékeny emberek a túl száraz levegőtől megbetegedhetnek .

Oka: minél szárazabb a levegő, annál több porszem zümmög át a szoba levegőjén - hiányzik a "pormegkötő elem" vízgőz! A porszemcsék a légszennyező anyagok alapvető hordozójaként működnek: baktériumok, vírusok és mikroorganizmusok minden lélegzetvételével bejutnak testünkbe!

Az emberi testnek bizonyos mértékű állandó szembenézésre van szüksége ezekkel a mikrorészecskékkel - különben nem tudnánk felépíteni semmilyen védelmet !

Éppen ezért értelmetlen minden részecskét megszüntetni, például hatóanyag-készítményekkel végzett levegős porlasztással - ahogy ezt néha a Távol-Keleten szokták megtenni.

Ezeknek az intézkedéseknek csak átmeneti hatása van: amikor legközelebb megnyílik egy ablak, az állapot ismét kiegyenlítődik.

Lényeges azonban, hogy konfigurálja a levegő minősége, és mindenek felett, a páratartalom - egy optimális értéke annak érdekében, hogy a szervezet a legmagasabb szintű aktív erejét és megakadályozzák a kialakulását a káros részecskék további fejlődését.

A száraz levegő nem a betegség közvetlen oka, de a száraz levegő egészségre gyakorolt ​​hatása érthető: az influenzavírusok aktivitása alacsony páratartalom mellett aránytalanul megnő. Ez magyarázza, hogy a száraz levegő miatt télen nagyobb az influenzajárványok kockázata, mint nyáron.

Optimálisan párásított levegővel csökken az influenza vírus aktivitása, és erősödik a teljesítmény és az immunvédelem. Az általános ellenálló a megfázás jelentősen javult! Ha azonban a levegő túl száraz, a betegség tünetei fokozódnak, és további terhet rónak a szervezetre:

  • Köhögés
  • A légzőszervek porszennyezése
  • Allergia kiváltó tényező
  • A finom porszennyezés növekszik
  • Szemirritáció
  • Száj- és torokszárazság
  • A nyálkahártyák kiszáradnak és az immunrendszer csökken. A test a vírusok és baktériumok célpontjává válik.
  • Koncentrációs nehézség és fejfájás
  • Bőrproblémák (ekcéma, pikkelysömör)

A nyálkahártya kiszárad a fűtő levegőből és a légkondicionálóból. Megfigyelted-e már, milyen gyakran akaratlanul tartod egymás szemét a munkában? A kézhez tapadó hideg baktériumok a szem folyadékán keresztül jutnak be a testbe ...